tränings
dagbok
TRÄNINGSDAGBOKEN 2004 vecka 1-22
För tidigare träning titta
in på träning/tävling


Träningsdagbok
2004, vecka 1-22:

Vecka 1-2: runt 100km
Startade upp löpningen igen efter en influensaperiod/bihåleinfektion. Fick dock problem direkt med foten; vätska och ömhet.
Endast lugn distans och några alternativpass.
Laserbehandling tog ner svullnaden, och jag kunde känna att av någon anledning hade både hälsenan och ligamenten fått sig en törn efter influensavilan.


Vecka 3: 114km
Lugn vecka, men ett långpass och ett lätt kvalitépass på band fick jag in förutom distans/styrka. Ingen riktig träningsrytm dock, eftersom dottern var sjuk.

Vecka 4: 152km
Kunde öka upp mängden, underlaget (snömodd, "knölig is") slet dock på vänsterfoten som svullnade upp lätt efter ett pass ute (småvrickade foten). Nöjd dock med att jag både fick in två lätta bandkvalité och ett lugnt långpass med en kort fartökning i.

Vecka 5: 125km
Vinterkräksjukan störde träningen något, men fick in ett lugnt bandpass (fartlek) och ett hyfsat långpass på ca 28km, där jag körde en fartökning på Bosön över 3km (9:38)

Vecka 6: 171km
Mesta mängden på väldigt länge, och det kändes faktiskt rikigt bra. Inte så mycket kvalitativt; men ett bandpassmed fartlek över ca 15km (kortare fartökningar) och ett långpass med DR Carlborg. Långpasset är jag riktigt nöjd med, totalt 33km inkl en fartökning ute på Bosön efter ca 15km. 5km fortare i shorts på 16:12.

Vecka 7: 146km
Känner mig redo för lite kortare kvalite, så denna vecka innehåll två bandpasskvalité. Ett med lugna 400-ingar (15x400, vila 40") och ett i fartlek med lite längre fartökningar.
Resdag på lördagen, till Kanarieörna.


Vecka 8: 144km
Mestadels på Kanarieörna (måndag-lördag), tyvärr lite småförkyld, ingen feber men lite diffus halskänning och rikigt seg när jag försökte köra lite kvalité. Därmed innehöll veckan ingen kvalité utan bara distans. Fick dock in ett hyfsat långpass (med Gerdin/Ryman/Annika) på ca 32km inkl en kort 1km fatök på banan (3:11-segt!)

Vecka 9: 168km
En bra vecka (sportlov...lite lättare få in bra träning = ej sliten av skoldagen) efter att ha varit seg/sjuk(?). Nyckelpasset; långpasset gick riktigt bra. Bara kort fartökning, men det kändes lätt. Totalt var lp på 30km, o pregressiva fartöken på Bosön var över 3000m; 3:15-3:09-3:03 (9:27).
Övrigt bandpass som kvalité.


Vecka 10: 153km
Lite sliten i kroppen. Kylan hjälper inte direkt för en stel gammal löpare....ändå två bandkvalité; ganska lugnt. Bästa passet var lördagens långpass på 31km med "paus" på Bosön för fartökning; 5000m på 15:54 (med dr Carlborg som hade 15:50, så jag fick släppa sista km).

Vecka 11: 166km
Ok vecka, med två bandkvalité o "lagom fart" för hälsenan (ca 3:10) och ett långpass över 33km som innehöll en fartökning över 3000m på Bosön; 9:22.
Hälsenan postivt bra!


Vecka 12: 148km
Hyfsad träningsvecka som i inledningen stördes lite av "krampkänningar" i ena vaden ("problembenet"). Men fick ändå in bla ett kvalitépass på Bosön, där jag frestade på med årets snabbaste fart; först en 5000m på 15:56 (kändes segt), lite vila o sen några kortare "snabbare" löpningar över 1000m och 400m (3:04, o 68-72, vilket var "årssnabbast".
Övrigt resa till Mallorca, gjorde att det inte blev något långpass


Vecka 13: 180km
Mallorcavecka. Inriktade min träning på distans; 180km på 6 dagar. Ett lätt backpass och ett långpass på 32km (4:06 snitt) var det "kvalitativa", annars bara lung distans (5:00-4:15, beroende på träningssällskap)

Vecka 14: 143km
Standardvecka, med mindre mängd än förra veckan; dock nu inkl två bandkvalité och ett lugnt långpass på 30km (4:30-fart, dagen efter Lars Anderssons 30-årsfest....)
Eftersom jag var i Skåne; en bild från Ramlösaloppet; som dr Carlborg vann.


Vecka 15: 181km
Påsklov, men ändå inte riktigt lugnt. Lite Nikejobb, och en ganska tuff träningsvecka;
2 bandpass kvalité i ganska "lugn fart"(ännu inte under 3:05-fart, men i gengäld kort vila). Ett kort backpass (15 min) och sen ett långpass på 30km; i ca 4:15-fart.
NÖJD MED VECKAN


Vecka 16
Så kom skadan! Hade känning i höger lår (framsidan) i slutet av förra veckan, men tyvärr lyssnade jag inte på kroppen signaler. Så efter måndagens kvalitépass, var det så illa att det inte gick att jogga ner äns. Antog själv att det var en lätt bristning, så jag vilade några dagar och började sen "haltjogga". Molande smärta och tendens till ishias också, men tänkte att det släpper trots sakta jogg. Vilade helt på söndagen o över till v17

Vecka 17-18-19
Skadad, inledde veckan med en halt jogg, men nu var det så illa att jag inte äns kunde jogga.....Magnetröntgen på tisdagen visade:
Ca 10 cm långt område på höger lår fram med benhinneirritation o västka ("förstadie till stressfraktur"). Så från nu blev det vattenlöpning o cykel. Inte riktigt inspirerad till alternativträning, så jag hade svårt att köra några hårda pass. Efter en veckas löpvila (tisdag-tisdag v 17-18) testade jag jogga lite, och det kändes om möjligt ännu sämre...så nu slutade jag med testcykel (verkar ta på låret) och övergick till varannandagsträning i Centralbadet.
Med start på vecka 19 började jag småjogga igen, och nu kändes det lite, lite bättre. Inte bra, men inte ont på riktigt samma sätt som tidigare (ej "domande"). Det blir sakta bättre, men jag har svårt att springa normalt. Hoppas komma igång lite mer v 20!?
I övrigt har jag nu fått tillgång till en Compex-apparat, så jag håller igång musklarna med "strömträning", och det känns som jag på så vis behåller muskel-tonusen trots sporadisk jogg o ingen snabb löpning

Vecka 20: 114km
Jogg-km, ont i höger lår

Vecka 21: 124km
Jogg-km, ont i höger lår


Vecka 22: 115km
Jogg-km, ont i höger lår


NÅGRA BILDER 2004

Fotproblem i början av året


Strandjogg på Kanarieöarna


Smilla ska gympa


Ballet a la Smilla


Pippi e favoriten!


Kollar in Myskanka!


Vattenträning
Like my 18-year-old self that saw a cool hublot replica and bought it without knowing much about timepieces, the more mature man that I am today, with all the extra knowledge I have, is still just as excited about the next tag heuer replica timepiece that catches my eye. Given that I wear mostly sport or casual watches, I've never been particularly compelled to spend a lot of money on a nice dress watch. Assuming I was attending cartier replica sale occasions with regularity, I'd look into something nice from rolex replica uk, Chopard, Piaget, Jaeger-LeCoultre. Since I don't, the idea of spending more than a few thousand for a good-looking dress watch hasn't crossed my mind. With that said, people like me do need good dress or formal rolex replica options.